



DVR 0065528

Week 4 of the Thematic Programme on

"Infinite-dimensional Geometry: Theory and Applications"

February 3 - 7, 2025

organized by

Tomasz Goliński (U of Białystok), Gabriel Larotonda (U of Buenos Aires), Alice Barbara Tumpach (WPI, Vienna), Cornelia Vizman (WU of Timisoara)

• Monday, February 3rd, 2025

09:00 - 09:30 **Registration**

09:30 - 09:40 **Opening**

09:40 – 10:40 Mini-Course 1 Lecture 1 (1 hour including questions) Blanche Buet (U Paris-Saclay) Varifolds: variational manifolds.

10:40 - 11:10 **Coffee break**

11:10 – 12:00 Invited talk (40 min + 10 min questions) Tom Needham (Florida State U, Tallahassee) Gromov-Wasserstein Distance and Applications to Shape Graphs

12:00 – 14:00 Lunch break

14:00 – 15:00 Mini-Course 2 Lecture 1 (1 hour including questions) Klas Modin (Chalmers U of Technology, Gothenburg)

Information geometry of diffeomorphism groups

15:00 - 15:30 Coffee or Tea break

• Tuesday, February 4th, 2025

09:00 – 10:00 Mini-Course 1 Lecture 2 (1 hour including questions) Blanche Buet (U Paris-Saclay) *Varifolds: variational manifolds.*

10:05 – 10:30 Short talk (20 min + 5 min questions) Rayane Mouhli (U Paris Cité) Decorrelation of vector fields with speed of varifolds

10:30 – 11:00 **Coffee break**

11:00 – 12:00 Keynote talk (1 hour including questions) Alice Le Brigant (Panthéon-Sorbonne, U Paris 1)

The L^p-Fisher-Rao metrics and alpha-connections

 $12{:}00-14{:}00 \text{ Lunch break}$

14:00 – 15:00 Mini-Course 2 Lecture 2 (1 hour including questions) Klas Modin (Chalmers U of Technology, Gothenburg)

Information geometry of diffeomorphism groups

 $15{:}00-15{:}30$ Coffee or Tea break

15:30 – 15:55 **Short talk (20 min + 5 min questions) Thomas Pierron (ENS Paris-Saclay)** *Extended LDDMM and applications to multi-scale matching problems*

• Wednesday, February 5th, 2025

09:00 – 10:00 **Frugal Day: (1 hour including questions)** Guillaume Charpiat (INRIA Saclay) Neural Network Growth for Frugal AI

10:05 – 10:30 **Frugal Day: (20 min + 5 min questions) Styliani Douka (INRIA Paris)** *Growing arbitrary DAG networks: method and strategies*

10:30 – 11:00 Coffee or Tea break

11:00 – 11:25 **Frugal Day: (20 min + 5 min questions) Theo Rudkiewicz (INRIA Saclay)** *Tensor decomposition in frugal neural networks*

11:35 – 12:00 **Frugal Day: (20 min + 5 min questions) Stéphane Rivaud (INRIA Paris)** *Transformer Architecture Growth*

12:00 - 14:00 Lunch break

14:00 – 15:00 **Frugal Day: (1 hour including questions) Manon Verbockhaven (INRIA Paris)** *Growing Tiny Networks: Spotting Expressivity Bottlenecks and Fixing Them Optimally*

15:00 – 15:30 Coffee or Tea break

15:30 – 16:30 **Keynote talk (1 hour including questions) Rita Fioresi (U Bologna)** *Learning Manifold and dimensionality reduction in Deep and Geometric Learning*

17:00 Cocktail reception

• Thursday, February 6th, 2025

09:00 – 10:00 Mini-Course 1 Lecture 3 (1 hour including questions) Blanche Buet (U Paris-Saclay) Varifolds: variational manifolds.

10:05 – 10:30 Short talk (20 min + 5 min questions) Guilherme Feitosa de Almeida (SISSA, Trieste) On the Correspondence Between Statistical Manifolds and Flat F-Manifolds in Hyperbolic geometry

10:30 – 11:00 Coffee or Tea break

11:00 – 12:00 **Keynote talk (1 hour including questions) Fabian Rupp (U of Vienna)** *Conformally constrained minimization of total curvature*

12:00 – 14:00 Lunch break

14:00 – 15:00 Mini-Course 3 Lecture 3 (1 hour including questions) Klas Modin (Chalmers U of Technology, Gothenburg)

Information geometry of diffeomorphism groups

15:00 - 15:30 Coffee or Tea break

• Friday, February 7th, 2025

09:00 – 09:30 **Tutorial (30 min)** Alice Barbara Tumpach (WPI, Vienna) Gauge invariant structures

09:30 – 10:30 Keynote talk (1 hour including questions) Alain Trouvé (ENS Cachan) TBA

10:30 - 11:00 Coffee or Tea break

11:00 – 12:00 **Keynote talk (1 hour including questions) Martin Bauer (Florida State U, Tallahassee)** *Infinite dimensional Riemannian geometry and geometric data science*

12:00 – 14:00 Lunch break

14:00 – 14:50 Invited talk (40 min + 10 min questions) Minh Ha Quang (RIKEN AIP, Tokyo)

An information geometric and optimal transport framework for Gaussian processes

14:55 – 15:20 Short talk (20 min + 5 min questions) Guillaume Serieys (U Paris Cité) On the metric geometry of general Lebesgue spaces and metrics accounting for the action of Sobolev diffeomorphisms.

15:20 – 15:40 **Coffee break**

15:40 – 16:30 **Invited talk (40 min + 10 min questions) Karen Habermann (U Warwick)** *Geodesic and stochastic completeness for landmark space*

16:30 - 16:40 Closing

All talks take place at ESI Boltzmann Lecture Hall!