



DVR 0065528

## Week 3 of the Thematic Programme on

# "Infinite-dimensional Geometry: Theory and Applications"

# January 27 - 31, 2025

# organized by

## Tomasz Goliński (U of Białystok), Gabriel Larotonda (U of Buenos Aires), Alice Barbara Tumpach (WPI, Vienna), Cornelia Vizman (WU of Timisoara)

• Monday, January 27th, 2025

09:00 - 09:30 **Registration** 

09:30 - 09:40 **Opening** 

09:40 – 10:40 Mini-Course 1 Lecture 1 (1 h including questions) Anastasia Molchanova (TU Vienna) Sobolev homeomorphisms and their weak limits

 $10{:}40-11{:}10\ \textbf{Coffee break}$ 

11:10 – 12:00 Invited talk (40 min + 10 min questions) Zofia Grochulska (Jyväskylä U) *Approximately differentiable homeomorphisms: derivatives and Jacobians* 

12:00 – 14:00 Lunch break

14:00 – 15:00 Mini-Course 2 Lecture 1 (1 hour including questions) Laszlo Feher (U of Szeged) *Integrable Hamiltonian systems from Poisson reductions of doubles of compact Lie groups* 

15:00 - 15:30 Coffee or Tea break

15:30 – 16:30 Mini-Course 3 Lecture 1 (1 h including questions) Tobias Diez (Shanghai Jiao Tong U *Infinite-dimensional Symplectic Geometry* 

## • Tuesday, January 28th, 2025

09:00 – 10:00 Mini-Course 1 lecture 2 (1 h including questions) Anastasia Molchanova (TU Vienna) Sobolev homeomorphisms and their weak limits

10:05 – 10:30 Short talk (20 min + 5 min questions) Aseel AlNajjar (KAUST, Thuwal) Asymptotic limits for strain-gradient viscoelasticity with nonconvex energies

10:30 - 11:00 Coffee or Tea break

11:00 – 12:00 Mini-Course 2 Lecture 2 (1 hour including questions) Laszlo Feher (U of Szeged) *Integrable Hamiltonian systems from Poisson reductions of doubles of compact Lie groups* 

12:00 – 14:00 Lunch break

14:00 – 15:00 Mini-Course 3 lecture 2 (1 h including questions) Tobias Diez (Shanghai Jiao Tong U) Infinite-dimensional Symplectic Geometry

15:00 - 15:30 Coffee or Tea break

15:30 – 16:30 **Keynote Speaker (1 hours including questions) Yurii Neretin (U of Graz & HSM MIPT)** Unitary representations of the group of diffeomorphisms of the circle

#### • Wednesday, January 29th, 2025

09:00 – 09:30 **Tutorial (30 min)** Alice Barbara Tumpach (WPI, Vienna) *The Universal Teichmüller space* 

09:30 – 10:30 Mini-Course 1 lecture 3 (1 h including questions) Anastasia Molchanova (TU Vienna) Sobolev homeomorphisms and their weak limits

 $10{:}30-11{:}00$  Coffee or Tea break

11:00 – 12:00 **Mini-Course 2 lecture 3 (1 hour including questions)** Laszlo Feher (U of Szeged) Integrable Hamiltonian systems from Poisson reductions of doubles of compact Lie groups

#### 12:00 – 14:00 Lunch break

14:00 – 15:00 Mini-Course 3 lecture 3 (1 h including questions) Tobias Diez (Shanghai Jiao Tong U) *Infinite-dimensional Symplectic Geometry* 

15:00 – 15:30 Coffee or Tea break

15:30 – 16:30 **Keynote talk (1 hour including questions) Peter Michor (U of Vienna)** *Remarks on Infinite dimensional symplectic and Poisson geometry* 

17:00 Cocktail reception

#### • Thursday, January 30th, 2025

09:00 – 09:30 **Tutorial (30 min)** Alice Barbara Tumpach (WPI, Vienna) Infinite-dimensional hyperkaehler quotients, Nahm's equations and coadjoint orbits

09:40 – 10:30 **Invited talk (40 min + 10 min questions)** Johanna Bimmermann (Ruhr U, Bochum) From Magnetically Twisted to Hyperkähler

 $10{:}30-11{:}00$  Coffee or Tea break

11:00 – 11:25 Short talk (20 min + 5 min questions) Lina Deschamps (U Heidelberg) On a hyperkähler view of the magnetic geodesic flow on  $CP^n$ .

11:35 – 12:00 Short talk (20 min + 5 min questions) Sadashige Ishida (ISTA) More symplectic structures on the space of space curves

12:00 – 14:00 Lunch break

14:00 – 14:25 Short talk (20 min + 5 min questions) Najma Mosadegh (Azarbaijan Shahid Madani University)

Investigation on Minimal Surfaces, Biharmonic Submanifolds, and Their Applications in Discrete Geometry

14:30 – 14:55 Short talk (20 min + 5 min questions) Anna Doležalová (Czech Academy of Sciences, Prague)

Sobolev homeomorphisms in models of Nonlinear Elasticity

14:55 - 15:30 Coffee or Tea break

15:30 – 16:30 Keynote talk (1 hour including questions) Tudor Stefan RATIU (Shanghai Jiao Tong University)

Two reductions for the Teichmüller space

#### 20:30 - 05:00 TU Ball (for those who want to attend)

Some of us are planning to attend the TU Ball: https://tuball.htu.at/page/gallery?lang=en If you want to join, there should be still some Tickets available (at your own costs) and we can arrange to pick them up. In this case, take a look at the dress code https://tuball.htu.at/page/home?lang=en and take what is necessary with you for your trip!

## • Friday, January 31st, 2025

09:00 – 09:30 **Tutorial (30 min) Gabriel Larotonda (U of Buenos Aires)** *Symmetric spaces: from the Lie group approach to the linear connection approach* 

09:40 – 10:30 **Invited Talk (40 min + 10 min questions) Farid Diaf (U Grenoble Alpes)** *Vector fields on the hyperbolic plane and surfaces in half-pipe space* 

10:30 – 11:00 Coffee or Tea break

11:00 – 12:00 **Keynote talk (1 hour including questions) Olga Bernardi (U Padova)** Studying symplectic billiards: an overview and recent rigidity results – online

12:00 – 14:00 Lunch break

14:00 – 14:50 **Invited talk (40 min + 10 min questions)** Ana Chavez Caliz (U Heidelberg) *Outer Symplectic Billiards* 

14:50 – 15:30 Coffee or Tea break

15:30 – 16:30 Keynote talk (1 hour including questions) Anna Florio (Dauphine U, Paris) Genericity of transverse homoclinic points for analytic convex billiards – online

All talks take place at ESI Boltzmann Lecture Hall!